Csirkemell kukoricával töltve
Hozzávalók:
4 kicsontozott csirkemell
20 dkg kukoricakonzerv
1 közepes fej hagyma
olaj
2 tojássárgája
zsemlemorzsa
2,5 dl tyúkhúsleves
só
bors
5 evõkanál sima liszt
Elkészítés:
-A kukoricát kivesszük a dobozból, szitán hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük
-A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk
-A szitált lisztet egy teáskanál borssal összekeverjük
-A csirkemelleket hosszában úgy vágjuk be, hogy szét tudjuk hajtani õket
-A hagymát 2 dkg olajon világosra pirítjuk és hagyjuk kihûlni, majd összekeverjük a kukoricával, a tojássárgájával, egy csipetnyi borssal, sóval és szüksg szerinti zsemlemorzsával kötjük meg a masszát
-A kihajtott csirkemelleken egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd összehajtogatjuk õket
-Fogpiszkálóval rögzítjük és mindkét oldalát a borsos lisztbe forgatjuk
-Egy serpenyõben felforrósítunk 5 dkg olajat és a húsok mindkét oldalát jól elõsütjük
-Gyakran felöntve levessel, fedõ alatt, kis lángon addig pároljuk, míg a leve besûrûsödik
-A húsokat a mártással szépen elrendezve, petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel, forrón tálaljuk |