Túrógombóc
Hozzávalók:
75 dkg túró
4 e.tojás
14 dkg búzadara
10 dkg zsemlemorzsa
3-4 dkg vaj (kevés olaj is lehet)
pici só
Elkészítés:
A túrót áttörjük,a 4 e.tojást keverjük bele,majd a búzadarát és pici sót is adjuk hozzá.Kis ideig állni hagyjuk,majd vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle,és gyengén sós,bő,forró vízben főzzük.Mérsékelt tűzön (kb.8-10 perc),amíg a gombócok fel nem jönnek.Szűrőkanállal kiszedjük őket,majd vajas pirított morzsába forgatjuk.(Kevés olajban is meg lehet pirítani a zs.morzsát.)Tejföllel meglocsolva tálaljuk.Aki édesen szereti,az porcukorral hintse meg,de össze is lehet keverni a cukrot a pirított zs.morzsával és abban forgatjuk meg a gombócokat.
Elkészítési idő: 30 perc |